U bent hier: Vakantiehuizen » Frankrijk » Picardie » Aisne » 0203 » Regio

6-pers. vakantiehuis in Lavaqueresse (Picardie, Aisne)

3 slaapkamers

Picardie voor degene die niet ver wilt rijden.

Picardie is het noordelijkste stukje Frankrijk en heeft duidelijk Vlaamse invloeden. De kust worden gekenmerkt door kalkrotsen. Het binnenland bestaat uit weidse landschappen en verstilde dorpjes. De steden echter hebben een geheel andere dynamiek en kunnen pronken met aantrekkelijke architectuur. Amiens, Beauvais en Laon hebben allemaal prachtige kathedralen. Tijdens een vakantie in Picardie hoeft u zich niet te vervelen. Picardie heeft slechts twee departementen; Pas de Calais en Nord.

 

picardie | fi.nl

 

Vakantiehuizen in Picardie. 

Een vakantiehuis in Picardie kan een goed alternatief zijn voor als u er eens een weekje tussenuit wilt. De streek ligt dichtbij Nederland en toch heb je in Picardië al een echt buitenland gevoel. Het aanbod van aan gîtes of vakantiehuizen in Picardie wordt continue uitgebreid door France Individuelle. Het boeken van een vakantiehuis in Noord-Frankrijk was nog nooit zo eenvoudig.Lille, het Parijs van het noorden.

Lille wordt ook wel het Parijs van het noorden genoemd. Lille is een studentenstad en heeft een hele mooie oude wijk. U kunt er fantastisch winkelen om daarna tot rust te komen op een de vele terrasjes en/of restaurantjes. Tevens zijn er uitstekende musea. Daarnaast is het tegenwoordig 'in' om vanuit Nederland in Lille bijvoorbeeld Kerstboodschappen te doen. De snelste manier om aan heerlijke Franse produkten te komen. Bijvoorbeeld de betere stinkkazen zoals de Maroilles, Coeur d’Arras, Vieux Boulogne en de Boulettes d’Avesnes.

 

Waarom is Picardie zo leuk en andere weetjes?

De kust wordt afgewisseld door zandstranden en krijtrotsen en de badplaatsen zijn nog lekker ouderwets. Ten zuiden van Calais liggen twee bekende kliffen, Cap Blanc Nez en Cap Gris Nez. Het eten en drinken kent veel Vlaamse invloeden en is ongecompliceerd (mosselen met versgebakken friet). De Fransen in deze regio zijn vriendelijker en toegankelijker dan in het zuiden van Frankrijk. Rijdt eens door de zeven-valleienstreek en mooi gebied met beekjes, bossen en appelboomgaarden. Picardie kent veel bruine kroegen met plaatselijke biersoorten. La Coupole is een futuristische raketlanceerbasis die tijdens WOII door de nazi’s werd gebouwd vlak bij Saint-Omer, zeker de moeite van een bezoek waard. De Baai van Somme in Picardie is geclassificeerd als één van de mooiste baaien ter wereld en dient voor velen als inspiratiebron.
De Baai van Somme wordt gekenmerkt door schorren, slikken en uitgestrekte zandvlaktes waar schapen, trekvogels en zeehonden heerlijk vertoeven. Het is een uniek natuurgebied met een schatkamer aan kerken, gewezen abdijen, kastelen, musea en archeologische vindplaatsen.

 

ondergaande zon picardie | fi.nl

 

Bekijk hier onze vakantiehuizen in Picardie.

Meer informatie over de Picardie.